(✿◠‿◠) CaRameL (✿◠‿◠)
say NO to " BAD HABIT "
Monday, 31 October 2011 @ 17:41 | 1 Comment [s]



biasalah bad habit nie mmg sukar ntuk dikikis, lbey2 lagi bila dah jadi sebahagian daripada life @ hobby you all..tpi , kalau xdbuang jwab nye sampai ke tua laa  perangai nya mcm tuh..Aissshh buruk tw!!    nanti d'label pmpaun yg xsenonoh pula you all nk ke??...SO kalau betul laa you all mau mengikis tabiat buruk tuh
       you all kena serius ntuk berubah...lakukn strtegi yg berkesan ntuk mnghilang kan BAD HABIT kpd     GOOD HABIT..YEZZ !!!

ini antaranya bad habit yg korng ptut hidari >>>

BAD HABIT : MENGUNYAH
kalau you all kerap "melawati" dapur stiap 5 mnit @ suka sngt mngunyah xdak henti ketika menonton tv @selalu trcari2 makanan ntuk d'kunyah ...mknanya you all mmg sah bermasalah psal mknan...hahaha
kalau setakat bosan @ gelisah baik you all bwat aktiviti yg berfaedah conthnye bersiar2 @ pun bersenam...sekurng2 nye dpt mnjaga ksihatan..

BAD HABIT : CEPAT NAIK ANGIN
tak semua yang kita buat @ perkara yang kita mahukan xdak akn kita peroleh akhirnye..klau xdapat brng tuh msti klau boleh nk hentak2 kakki tuh smpai pecah lntai rumah d'bwat nye xpun hndak lempar je brng2 yg ad kat ats meja tuh...SO korng jagn laa jdi mcm tuh ok !!! dgn mmbiar kan emosi bermaharajalela~
sebenrnye xdak bagus ntuk kesihatan you all en bole mndatng kn stress..Setiap kli you all naik darah cuba lah tarik nafas pnjang2 then hembus prlahan2..lakukan laa smpai laa emosi you all kmbali tnang...haaa kn bgus tuh.. n_n

BAD HABIT : SMS...SMS...SMS...
stiap kali you all ngan kngkawan @ pun ngan fmily, time tu laa asyk sbuk ngan ber SMS...Issshh..kurng sopan tuh.!.hal nie bole myinggung prasaan dan mereka berasa seolah2 diabai kn..So baung tabiat nie ea!
ntu kebaikn korng jgk..xpun you all on kn silent mode en hindari drpd check handphone setiap 5 minit..

BAD HABIT : SH0PPING...
Ohh, smemngnye tabiat nie mmg parah..BAD HABIT mcm nie jika xdak d'kikis bole mndatng kan keburukn dan kesan pd diri sndiri..klau x d'selesai kn skrg psti melarat shinnga you allmemasuki alam pkerjaan...int time tuh jgn laa nk mnyesal plak ea ...hahaha...
sbnrnye mslh nie sng ntuk d'atasi ..cba bawa wang cukup2 shaja ntuk prbelanjaan end list kan brng2 yg hndak d'beli..Ingt brng tuh hrus laa brng yg pnting dan yg wajib shja ntuk d'beli...errmm mmg daa gurlZ skrg mmg gemar ,mlepak di mall brbanding pusat rkreasi... jdi xusah laa keprap sngt mlepak di mall kalau x mahu bad habit tuh brulang ea..



Older Post | Newer Post
Disclaimer

Hye and Assalamualaikum. Thanks coming into my blog. Leave your footstep at my tagboard. Please follow my blog yaa .. Thanks :)


DiaryAboutSite